Narancssárga figyelmeztetést adtak ki, felhőszakadásra és zivatarra is számítani kell

pillanatokon belül elered a jégeső. - A kép forrása. hatvanihilap.hu

Szerdán kezdetben napos időre lehet számítani, de délutánra az ország közepén és nyugaton megnövekszik a felhőzet, késő délután pedig nyugatról érkező eső, zápor és vad viharok fognak uralkodni.

Szerdán magas szintű felhőzet terjeszkedik keleti irányba, de így is általában többórás szűrt napsütés valószínű. A Dunántúlon délutántól már nagyobb területen vastagszik a felhőzet, és ott késő délutántól, estétől egyre több helyen várható zápor, zivatar, majd eső is. Éjfél környékén már a Duna menti területeken is eshet – számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az intenzívebb zivatarokat felhőszakadás, jégeső kísérheti. Jobbára mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések előfordulhatnak. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű,

az Alföldön lesz melegebb.

A szolgálat az ország nyugati részében hat megyére adott ki kettes fokozatú, narancssárga figyelmeztetést. Zivatarokra főként a Dunántúlon lehet számítani, amelyek mellé elsősorban felhőszakadás, jégeső, valamint erős, viharos széllökés társulhat. Hozzáteszik: a záporos, zivataros csapadékzóna várhatóan délkeleti irányban terjed majd tovább és csütörtök délelőtt hagyhatja el az országot.

Egyes fokozatú, citromsárga riasztás van érvényben zivatar miatt a

  • Soproni járásban,
  • Kőszegi járásban,
  • Szombathelyi járásban,
  • Körmendi járásban
  • és a Szentgotthárdi járásban.

Forrás: index.hu

www.

https://index.hu/belfold/2022/06/22/idojaras-elorejelzes-homerseklet-zivatar/