Naposabb tavaszi idő jön

Forrás:idojarasjelentes.network.hu

Pénteken a napsütést időnként gomolyfelhők zavarhatják meg, de csak a délután második felében keleten fordulhat elő jelentéktelen zápor. Sokfelé élénk lesz az északi-északkeleti szél. Délutánra 17-21 fok közé melegszik az idő.

Szombaton napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, említésre méltó csapadék sehol sem várható. Csak néhol élénkülhet meg átmenetileg a szél. Még hűvös lesz a hajnal, 1 és 7 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, de a hidegebb völgyekben gyenge fagy is előfordulhat. A legmagasabb hőmérséklet 18 és 22 fok között várható.

Vasárnap a napsütést gomolyfelhők zavarhatják, de záporokra, helyenként zivatarokra inkább ország déli felén készülhetünk. A keleties szél helyenként élénk lehet. A maximumok 19 és 23 fok között alakulnak.

Hétfőn már több tájegységünkön alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar. Délután 18-23 fokra van kilátás. Kedden már többet süthet a nap, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből ezen a napon is várható záporok, zivatarok kialakulása. A legmelegebb órákban ismét 18-23 fok várható.
Kiadta: Varga Sándor (ma 08:59)

Forrás: idokep.hu