Napos, meleg idővel indul a június

Fotó: somogyma.hu

Csütörtökön, a nyár első napján sok napsütésre van kilátás, délután a déli tájakon lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 26-31 fokra készülhetünk.

Pénteken napos-gomolyfelhős időre van kilátás, kezdetben délen, délkeleten, később északkeleten is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Délután egyre többfelé északnyugatira, északira fordulhat a szél, amelyet élénk, erős lökések kísérhetnek. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakulhat.

Szombaton sok napsütésre van kilátás számottevő csapadék nélkül. Egy hidegfront hatására azonban az élénk, erős északkeleti szélben pár fokkal mérséklődhet a nappali felmelegedés, délutánra 21 és 26 fok közé melegedhet a levegő.

Vasárnap a napos időt délután több gomolyfelhő zavarhatja, de csak néhol az északnyugati részeken valószínű zápor. Az északi tájakon helyenként élénk lehet a szél. A csúcshőmérséklet 23 és 28 fok között alakulhat.

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/elorejelzes/Budapest