Napos idő 20 fok feletti maximumokkal

Fotó: somogyma.hu

Szerdán a napos időszakok mellett ismét többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadék nem valószínű. A keleti országrészben még élénk lesz az északi-északkeleti szél. Napközben 20-24 fokra van kilátás.

Csütörtökön folytatódik a napos-gomolyfelhős idő. Keleten, északkeleten lehet valamivel több, nyugaton kevesebb felhő az égen, de csapadék továbbra sem valószínű. Keleten az északi, néhol északnyugaton a déli-délkeleti szél élénkülhet meg. A legmelegebb órákban 20-25 fokot mérhetünk.

Pénteken újabb napos-gomolyfelhős idő ígérkezik csapadék nélkül. Helyenként feltámad a légmozgás átmenetileg, de a legtöbb helyen gyenge, mérsékelt lesz. Délután 22-27 fokra számíthatunk a legmelegebb órákban.

Szombaton marad a napos-gomolyos idő, de az északi, északnyugati tájakon helyenként már előfordulhat zápor, esetleg zivatar. A délies szél az északnyugati tájakon lehet élénk, délután 23-28 fokot mérhetünk. Vasárnap is meleg időre számíthatunk, és napsütésből sem lesz hiány, viszont záporok, zivatarok már több helyen előfordulhatnak. Előreláthatólag több zivatarra a nyugati és északi országrészben van esély. A szél északnyugaton és zivatarok környezetében támadhat fel. A maximumok 23-29 fok között alakulnak.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 10:32)

Forrás: idokep.hu