Napi jelentés a koronavírus helyzetről

FOTÓ: CSUDAI SÁNDOR - ORIGO

2284-re emelkedett a fertőzöttek száma, 239-re nőtt az elhunytaké (adatközlés: koronavirus.gov.hu, 2020.04.23. 7:13)

A koronavirus.gov.hu csütörtök reggeli adatai szerint a regisztrált fertőzöttek száma 2284-re nőtt, az elhunytaké 14-gyel emelkedve 239-re nőtt. A betegségből 390-en gyógyultak meg. 850 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 61-en vannak lélegeztetőgépen. A laboratóriumok 55 390 mintavételt végeztek, hatósági házi karanténban 10 942 fő tartózkodik.

Koronavírussal fertőződött meg a köztévé egyik munkatársa – tudta meg a 444.hu Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatójának leveléből. Ebből kiderül, hogy a kolléga április 5-én dolgozott utoljára, nem sokkal ezután mutatták ki hozzátartozóinál a vírust, ezt követően pedig házi karanténra kötelezték.

Sorozatos megbetegedések jelentkeztek a tatabányai Szent Borbála Kórház Nefrológiai és Gasztroenterológiai Osztályán – írja az Index. A kórház szerdai bejegyzése szerint tizennégy munkatársuknál és több betegnél igazolódott a koronavírus. A kontaktkutatást a Nemzeti Népegészségügyi Központ lefolytatta, további tizenöt dolgozó karanténban van.

A Magyar Torna Szövetség az Index kérdésére megerősítette, hogy a tornászválogatott egyik versenyzője és egy edző koronavírus-tesztje pozitív lett.

A Népszava szerint a magyar gyakorlat köszönőviszonyban sincs a WHO-előírásokkal. Müller Cecília nemrég arról számolt be, hogy a WHO egy igazolt fertőzött környezetében tíz tesztelést tart szükségesnek, ezzel szemben Magyarországon harmincat végeznek el. A lap megvizsgálta a WHO protokollját, és azt állapította meg, hogy abban nincs számszerűsítve, hogy hány teszt javasolt.

MTI, 444.HU, INDEX.HU, NÉPSZAVA