Napi jelentés a koronavírus helyzetről

Fotó Stringer, Reuters

2098 főre nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt 14 idős krónikus beteg Magyarországon (adatközlés: koronavirus.gov.hu, 2020.04.21. 07:06)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 2098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – tudatták a koronavirus.gov.hu-n kedd reggel. Meghalt újabb 14 idős krónikus beteg, ezzel 213 főre emelkedett az elhunytak száma, 287-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 842 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 11172-en vannak, a mintavételek száma 50052.

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos kérdésre válaszolva közölte, hogy az Országos Mentőszolgálat 55 autója jár mintát venni, és ezeket a járműveket nem a mentésből vonták ki.

Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka az Országgyűlés Külügyi bizottságának hétfői ülésén elmondta: Bosznia-Hercegovinában, az EUFOR műveletben történt fertőződés. Az innen evakuált magyar katonák valamennyien jól vannak, ahogy a Maliból evakuált 15 magyar katona is. A Magyar Honvédségben körülbelül 1500 mintavétel volt, a fertőzöttek száma egy számjegyű, többségük az egészségügyi központ állományában van – húzta alá.

Kilenc koronavírusos lakó került kórházba a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete által működtetett Madridi úti hajléktalanszállóról – írja a hvg.hu, melynek információi szerint az otthonban további tizennégy lakó gyorstesztje lett pozitív – őket elkülönítették, a szállót pedig – a benne tartózkodó több mint 120 emberrel együtt – lezárták két hétre.

MTI, BLIKK.HU, HVG.HU, KORONAVIRUS.GOV.HU, ORIGO.HU, HVG.HU