Napi jelentés a koronavírus helyzetről

Fotó Adó Online

2863 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 11 krónikus beteg (adatközlés: koronavirus.gov.hu, 2020.05.01. 7:03)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2863 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – áll a koronavirus.gov.hu-n péntek reggel közzétett tájékoztatásban, mely szerint 11 újabb krónikus beteg hunyt el, ezzel 323 főre emelkedett az elhunytak száma. 609-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 983 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 49-en vannak lélegeztetőgépen.

A koronavírus-járvány még nem zajlott le, egyelőre nem lehet fellélegezni – jelentette ki az országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján. Müller Cecília közölte: az egészségügy felkészült a fertőzöttek ellátására, akik száma növekedhet. Arról is beszélt, hogy az új intézkedések szabadabb mozgást tesznek lehetővé, ennek hatását fokozottan figyelik majd, hogy amennyiben szükséges, változtassanak a stratégián.

INDEX.HU, 24.HU, ORIGO.HU, KORONAVIRUS.GOV.HU