Napi jelentés a koronavírus helyzetről

Fotó Adó Online

2775 főre nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt 12 idős krónikus beteg Magyarországon (adatközlés: koronavirus.gov.hu, 2020.04.30. 06:52)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 2775 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték a koronavirus.gov.hu-n csütörtök reggel. Meghalt újabb 12 idős krónikus beteg, ezzel 312 főre emelkedett az elhunytak száma, 581-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 998 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 10.199-en vannak, a mintavételek száma 72.951.

Országszerte 25 kórházban ápolnak fertőzötteket, a legtöbbet közülük Budapesten – rögzítette Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján. Kifejtette: kiegyensúlyozott a járványhelyzet és közel egy hete nem emelkedett a napi új fertőzésszám. Az egyetemek által elindított szűrőprogram lehetőséget nyújt annak kontrollálására, hogy az egyes járványügyi intézkedések miként hatnak a fertőzés terjedésére – mutatott rá. Valószínűsíthetően egy százalék marad a populáció átfertőzöttsége – húzta alá.

MTI, KORONAVIRUS.GOV.HU