Nagykőrösön is jól működik a Fidesz és a Kisgazda Polgári Egyesület szövetsége

Fotó forrása: Nagykőrös Város honlapja

A fejlesztéseket és a sikereket összegezte a polgármester Nagykőrösön.

Az elmúlt ötéves önkormányzati ciklus eredményeit összegezte dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere. A városvezető hangsúlyozta, a közeljövőben további fejlesztések várhatók: többek között a Kinizsi székház és a vásártéri kiszolgálóépület felépítése, valamint a Bárány utcai lakótelep úthálózatának felújítása.

Az elmúlt ötéves önkormányzati ciklus fejlesztéseinek összegzése során a 2014-es esztendőből, az önkormányzat felállásának évéből a Magyarország legszebb főutcája díj elnyerését emelte ki dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere a csütörtöki képviselő-testületi ülés elején.

– A ciklus első évében, 2015-ben a kilencvenéves zsinagóga ünneplésére Ilan Mor, izraeli nagykövet látogatott a városunkba. Kormányablak nyílt, és tizenhat új utca épült. Nagykőrös ekkor rendezte meg a 12. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyt, amely nagy siker volt – fejtette ki.

A 2016-os fejlesztések között a teljesség igénye nélkül a Holnap Városáért Díj Zöld Város kategóriájának elnyerését emelte ki, továbbá a Pálfája út felújítását, a Befektetőbarát Település cím elnyerését, a városi mozi megnyitását, a római katolikus templom harangja felújításának támogatását, A félremagyarázott és elhallgatott igazság! Egy aljas kor aljas titkai elnevezésű országos pályázat sikeres megvalósítását, és büszkeségpont létesítését említette.

Nagykőröst 2017-re vonatkozóan az Arany-emlékév egyik zászlóshajójának nevezte.

– Örömünkre szolgált, hogy a magyar kormány támogatott bennünket egymilliárd-negyvenmillió forinttal, melyből többek között megtörtént a múzeum felújítása, illetve készíttettünk egy nagyon szép szobrot is Arany János családjáról – mondta, majd hozzátette: abban az évben újult meg a Cifrakert és a Hősök tere is, továbbá a rehabilitációs szakkórház is jelentős kormányzati támogatást kapott a fotovoltaikus rendszer fejlesztésére és klimatizálásra. A csatornaberuházásban érintett lakosok 94 ezer forintot visszakaptak önrészükből a Lázár János miniszterrel történt egyeztetések eredményeképpen. Továbbá 2017-ben Nagykőrös adott otthont a nemzeti tanévnyitónak. Lezajlott a városi óvodák energetikai fejlesztése, sportparkkal gazdagodott az Október 23. tér.

– A tavalyi év várossá válásunk 650. évfordulója jegyében telt el. A Richter Egészségváros programban a lakosság bebizonyította, hogy kiáll a kórházáért. Ebben az évben 74 utat aszfaltoztunk, továbbá itt tartották a bélyeggyűjtők az országos és nemzetközi bélyegkiállítást. Az Október 23. teret leaszfaltoztuk, és elnyertük 25 év pályázás után a Virágos Magyarországért verseny fődíját. A Temetőhegyi városrész nyolc útja kapott új burkolatot, 550 fát ültettünk, és átadásra került az új nagykőrösi piaccsarnok a Kálvin téren – fejtette ki a polgármester, majd hozzátette: idén pedig a városvezetés elnyerte az Energiahatékony és a Tehetségbarát Önkormányzat címeket, valamint a Városmarketing Gyémánt Díjat.

Folytatódnak a fejlesztések

A polgármester elmondta: a közeljövőben további fejlesztések várhatók.

– Elkezdődik lassan a Kinizsi székház építése, a Bárány utcai lakótelep úthálózatának és egyes járdaszakaszainak a felújítása, járdaépítés a városközpontban, kerékpárút építése Cegléd irányában. Lassan elindul a Vásártéri kiszolgálóépület építése is, továbbá pályázatot adtunk be a városi csapadékvíz-elvezető rendszer további fejlesztésére, a Pálfája Oktatóközpont turisztikai fejlesztésére és a Kálvin téri piac körüli utcák felújítása is rövidesen el fog kezdődni – mondta dr. Czira Szabolcs.

Forrás: baon.hu, Koós Kata

A Fidesz-Szövetség Nagykőrösön is a városért dolgozni akaró, munkájukkal eddig már bizonyított polgármestert és önkormányzati képviselőket ajánl a választók bizalmába.

 

Kérjük a Nagykőrösi polgárokat, hogy tiszteljék meg bizalmukkal az elkövetkező évekre is a Fidesz és a Polgári Kisgazdák közös jelöltjeit. (TKB)