Nagykőrös megtisztítja a területét / Nagy Balázs alpolgármester élesben tesztelte a Hulladékradar applikációt

Pár perc alatt mobiltelefonjára telepítette Nagy Balázs alpolgármester a Hulladékradar alkalmazást. Ennél csak az illegális hulladéklerakó bejelentése volt egyszerűbb, melyet az alpolgármester élesben tesztelt a Csíkos szélen, mely a Ménesi útról nyílik. Nemrégiben ugyan a KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. kiváló szakemberei rendet tettek a területen, azonban már megint el kezdett sokasodni az illegálisan elhelyezett szemét az összekötő földút mellett. Nagy Balázs alpolgármester előkapta telefonját, megnyitotta az alkalmazást és 1 perc alatt elküldte a bejelentést a Hulladékradaron keresztül az illetékeseknek.

Most leírjuk a telepítés és a bejelentés menetét:

Hogyan telepítse telefonjára az alkalmazást?

 1. Kapcsolja be okos telefonján az internetet és a GPS-t, a helyazonításhoz.
 2. Lépjen fel telefonjával a https://hulladekradar.hu/ internetes oldalra.
 3. Ha Iphone telefonja van az első, ha más típusú, akkor a második téglalapra kattintson.
 4. Töltse le és telepítse az alkalmazást az útmutatónak megfelelő módon, emailre kapni fog egy visszaigazoló kódot, melyet megadva elindul a letöltődés.

Miután telepítette, mi a teendő?

 1. Sikeres telepítés után, kattintson a telefonján lévő ikonra (általában a legutolsó helyen találja).
 2. Az alkalmazás megnyitását követően először fényképezze le a helyszínt, több képet is készíthet.
 3. Ezt követően kiválaszthatja a hulladék típusát pl. vegyes, építési stb., majd a mennyiséget adhatja meg.
 4. Végül írhat megjegyzést is és elküldheti bejelentését. Ez az egész mindösszesen kb. 1 percet vesz igénybe.
 5. Töltse le Ön is telefonjára az alkalmazást, és ha illegálisan elhelyezett hulladékot lát Nagykőrösön, akkor tegyen egy lépést a zöldebb Magyarország felé: jelentse be a Hulladékradaron keresztül.

   

  Nagy Balázs alpolgármester lapunknak elmondta: „Nagyon kényelmes és egyszerű az alkalmazás használata, nem volt egy perc és a bejelentésem eljutott a megfelelő helyre. Bízom benne, hogy hamarosan ez az illegális hulladéklerakó is felszámolásra kerülhet, ahogyan a többi is, melyeket folyamatosan be fogok jelenteni. Arra kérem a lakosokat, ha ők is tudnak illegálisan lerakott nagyobb mennyiségű hulladékról, azt jelentse be a Hulladékradaron keresztül, így hozzájárulva környezetünk, külterületeink szebbé tételéhez.”

  HT

  Forrás: Nagy Balázs Facebook oldala