Nagykanizsán is folytatódik a küzdelem a május 26-án sorra kerülő választás sikeréért

Nagykanizsán töretlenül folytatódik az aláírás-gyűjtés: a fotón – balról jobbra haladva - Dobri Lajosné, Dobri Lajos, egy aláíró választópolgár és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, miniszter-helyettes. - A kép forrása: a Kisgazda Polgári Egyesület Zala Megyei Szervezete

Dobri Lajos, a Kisgazda Polgári Egyesület Zala Megyei Szervezetének az elnöke és a polgári kisgazda csapata töretlenül folytatja a küzdelmét a május 26-án sorra kerülő európai parlamenti választások sikeréért.

Dobri Lajos elmondta: a zalai Polgári Kisgazdák eltökéltek a Haza érdekeinek a védelmében. Egy olyan megyében, ahol Csányi László szerzett soha el nem múló érdemeket, más hozzáállása az embereknek nem is lehet.

Dobri Lajos megjegyezte: Csány László Deák Ferencnek, a Haza bölcsének legmeghittebb legbensőbb barátja volt. Csány László számos cikket írt az akkor Pesti Hírlapba és jelentős részt vállalt az akkor Magyar Védegylet szervezésében. A Védegylet mozgalmába hamarosan bekapcsolódott Zala megye. Az 1842. november 17-én lezajlott, a Zala Megyei Közgyűlés akkor ülésén Csány László felvetette, hogy Zala is alakítson a “Honi műgyár cikkek használása” érdekében egy egyesületet, amelynek a szervezkedés azonnal megkezdődött, és néhány hónap alatt Zalában is több százan támogatták a védegyletet. A zalai védegylet vezetőségében Deák Ferenc és Csány László voltak a meghatározó személyiségek.  Az Ellenzéki kör tagjaként részese volt az 1848. március 15-én bekövetkezettlett forradalmi eseményeknek. Szerepet vállalt a Nemzetőrség szervezésében. 1848. június 2-tól a budai hivatalából a nádor által kiadott hivatalos okmány szerint teljhatalmú királyi biztosként szervezte a délnyugati országhatár védelmét. Felhatalmazást kapott, hogy a Nemzetőrséget fegyverbe hívja és feladatává tették, hogy a mintegy 4 ezer főből álló fegyveres erővel, a Dráva-vonalát szemmel tartsa. A fő-hadiszállását Nagykanizsán a Zöldfa-vendéglőben állította fel. (Ma ott általános iskola működik). Jelentős katona-politikai érdeme az, hogy sikerült meggyőzni a honvédtisztek többségét a Jellasics elleni katonai fellépés törvényességéről. Ezzel elévülhetetlen érdemeket szerzett a Haza védelmében. – Ilyen történelmi örökséggel a zalai Polgári Kisgazdák csak egyet tehetnek, minden erejükkel támogatják Orbán Viktor Magyarországot, Közép-Európát és az egész földrészünket védelmező, az illegális bevándorlás elleni politikáját.

Május 26-án, vasárnap mindenki menjen el szavazni, Az egyedüli helyes döntés: a Fidesz-KDNP listára IGEN! (KPE)