Nagy Lajos értesítése alapján: Bemutatkoztak a helyi szerzők a könyvfesztiválon

konyvelescentrum.hu

Az irodalom került főszerepbe a hétvégén Bonyhádon. Péntektől vasárnapig tartott a több mint két évtizedes múltra visszatekintő Völgységi Könyvfesztivál a Perczelek városában. A könyvrajongók kellemes környezetben találkozhattak kedvenc szerzőikkel.

Bonyhád A háromnapos rendezvényt a Solymár Imre Városi Könyvtár és a város önkormányzata közösen szervezte immár huszonegyedik alkalommal. – A könyvfesztiválnak idén is hatalmas sikere volt, több mint ezren vettek részt a programokon. Összesen harminckilenc sátrat állítottunk fel, ahol könyvkiadók, írók, költők mutatták be könyveiket. 

A meghívott szerzők közül kiemelném a helyieket, akiknek az előadását különösen nagy érdeklődés övezte. Bottyán Noémi, Kirchné Máté Réka, a Bonyhádi Képzőművészeti Kör és Cseke Lajos találkozója is mondhatni telt házas volt, a színpad előtt és a rendezvénysátorban is minden helyet megtöltöttek az érdeklődők – tájékoztatta lapunkat Golubar Katalin szervező, könyvtáros. 

Bottyán Noémi Előkertelő című verseskötetét mutatta be illusztrátorával, dr. Ömböli Orsolyával. A költő elmondta, kamaszkora óta foglalkozik versekkel, azonban a pandémia alatt ébredt rá, hogy szeretné egy kötet formájában összefoglalni eddigi tapasztalatait, tudását a természetről és a kertészetről. 

Forrás: teol.hu

https://www.teol.hu/helyi-kultura/2022/06/bemutatkoztak-a-helyi-szerzok-a-konyvfesztivalon