Nagy Lajos értesítése alapján: A Tolna megyei fiatalok felnőttek a feladathoz

MTI, Fotó: Ujvári Sándor

– Egy percig sem volt kérdés számomra, hogy felveszem az oltást, mert én is szeretnék majd bulikon részt venni, és beülni valamelyik étterembe, vagy kávézóba a haverokkal – indokolta döntését a 17 esztendős Gábor, aki csütörtökön kapta meg a Pfizer-vakcinát Bonyhádon. Amikor beszélgettünk vele, még az oltás előtt állt – a barátaihoz hasonlóan –, akik szintén személyes és közösségi megfontolásból regisztráltak.

– Remélem, mi, fiatalok is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy minél előbb megszabaduljunk ettől a járványtól, amely már jó ideje megkeseríti az életünket – adott hangot véleményének a 18 éves Bianka. Ő is azt mondta, hogy nem szabad hezitálni, szerinte a vírus nagyobb bajt tud okozni, mint bármi más. Ezért ahogy megnyílt a lehetőség a regisztrációra, összebeszélt a barátnőivel, és igényelték a vakcinát.

– Nekünk, fiataloknak is fel kell nőnünk a feladathoz, az elmúlt időszak intő példa volt erre. Mindent meg kell tennünk, hogy biztonságban tudhassuk a szeretteinket, magunkat és persze a körülöttünk élőket. Nagyon nehéz már betartani a maszkhasználatot, a kijárási tilalom is keresztülhúzza a programjainkat, a koncertek, társasági események hiányáról már ne is beszéljünk. Ha csak egy lépéssel kerültünk közelebb a szabadabb élethez, már megérte beoltatni magunkat – emelte ki a diáklány.

– Ahogy az ország többi pontján, nálunk is óriási az érdeklődés a vakcinára – ezt már dr. Barcza Zsolttól tudtuk meg. A Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet főigazgató-főorvosa hozzátette, összesen 900 adag oltóanyag áll rendelkezésükre, amit három nap alatt adnak be a regisztrált fiataloknak.

A koronavírus tájékoztató oldal közlése szerint országosan több mint 90 ezer fiatal regisztrált az oltásra, a többségük időpontot is foglalt. Az SMS-ben értesítettek közül – aki nem foglalt időpontot – még megteheti a www.eeszt.gov.hu internetes portálon. A 18 év alattiak csak szülői hozzájáruló nyilatkozat esetén olthatóak, ezért fontos, hogy a koronavirus.gov.hu weboldalról letölthető dokumentumot kinyomtatva, kitöltve és aláírva vigyék magukkal az oltásra. A fiatalok oltása május 13-tól május 18-ig tart a kórházi oltópontokon Pfizer-vakcinával.

Forrás: teol.hu, Vizin Balázs