Nagy Lajos értesítése alapján: A szekszárdiak szerint nincs igaza Márki-Zay Péternek

Fotó teol.hu

„A normális emberek értékelik, ha kevesebbet kell fizetni” – válaszolta egy járókelő, amikor megkérdeztük arról, hogy mit gondol Márki-Zay Péter azon kijelentéséről, hogy a rezsicsökkentés rossz megoldás.

Márki-Zay Péter többször is egyértelművé tette, hogy nem ért egyet a rezsicsökkentéssel, melyet rossz megoldásnak tart. A bal oldal miniszterelnök-jelöltje szerint az embereknek kellene kevesebb vizet, elektromos áramot és gázt fogyasztaniuk, illetve kisebb autóra cserélni a meglévőt.

A TEOL.hu a szekszárdiak véleményére volt kíváncsi. A járókelőket arról kérdeztük, egyetértenek-e Márki-Zay Péterrel abban, hogy a rezsicsökkentés rossz ötlet és az embereknek kellene többet takarékoskodniuk.

Mint azt megírtuk, Márki-Zay Péter egy nemrég közzétett videójában azt mondta, felvilágosítaná – a szavai szerint – falusi, egyszerű, tudatlan embereket. Márki-Zay Péter arra a kérdésre válaszolva fejtette ki véleményét a falusiakról, amelyben valaki arra lett volna kíváncsi, hogy nem növelné-e a baloldal választási esélyeit, ha Gyurcsány Ferenc visszavonulna a politizálástól.

Ugyancsak megírtuk portálunkon, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje az Indexnek adott interjújában arról beszélt, hogy már elásták a csatabárdot Dobrev Klárával, akivel az előválasztás során keményen támadták egymást, ami a második fordulóban csúcsosodott ki.
Mint ismert, Karácsony Gergely visszalépése után a hódmezővásárhelyi polgármester és a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője „küzdött meg” azért, hogy ki legyen a szivárványkoalíció kormányfőjelöltje a tavaszi országgyűlési választáson – írja a Magyar Nemzet.

Emlékezetes, Márki-Zay azon nyilatkozata is, amikor trágyával etetett gombákhoz hasonlította azokat, akik támogatják a kormány rezsicsökkentését. A baloldali politikus az M1 Híradónak arra a kérdésére, hogy mire célzott ezzel azt felelte, hogy szavait „csak a legostobább Fidesz-szavazók vehették magukra”.

Egy a Tények című műsornak adott interjúban pedig nem kevesebbet állított, mint hogy magától az Ördögtől is elfogad pénzt. A baloldal miniszterelnök-jelöltje azt mondta: bárkivel összefogna azért, hogy kormányra kerülhessen, így azt sem bánja, ha Bige László, a kartellezés miatt rekordbírságot kapott milliárdos pénzeli a kampányát.

Forrás: teol.hu