Nagy István: Újra lehet magyar baromfit exportálni Kínába / Szijjártó Péter: Újabb húsipari vállalatok exportálhatnak Szingapúrba

A kép forrása. cegpontneked.hu

 

Kína feloldotta a madárinfluenza elleni vétót Magyarországgal szemben, ez minden magyar baromfitenyésztő számára jó hír, hiszen ezzel lehetőség lesz Kínába exportálni – mondta Nagy István agrárminiszter tegnap az MTI-nek, miután a kínai közlönyben hivatalosan is megjelent az intézkedés.

Nagy István agrárminiszter – A kép forrása: fidesz.hu/kormany.hu/mti.hu

Az intézkedés elsősorban a vízi szárnyasokat érinti, de dolgoznak azon, hogyan lehet a többi baromfira is kiterjeszteni – mondta. Sikerült megállapodni Szingapúrral, hogy azon a 18 húsipari vállalaton felül, amelyek már rendelkeznek exportengedéllyel, öt újabb cég exportálhasson az ázsiai országba – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a közmédiának. A tárcavezető a szingapúri kereskedelmi és ipari miniszterrel folytatott tárgyalásáról beszámolva kifejtette: Szingapúr és Magyarország a kölcsönös tiszteletre helyezi kül- és a külgazdasági politikáját. (Forrás: MTI)