Nagy István: soha nem látott építkezés következik az agráriumban

Fűből tejet! - Mezőtúri kistermelők a gyepgazdálkodáson alapuló kérődzők tartásával a kézműves sajtkészítésre alapozzák a jövőjüket. - A kép forrása: mezohir.hu

Soha nem látott építkezés következik az agráriumban – nyilatkozta a Világgazdaságnak az agrárminiszter.

Soha nem látott építkezés következik az agráriumban – nyilatkozta a Világgazdaságnak az agrárminiszter. Nagy István kiemelte: 2019-ben feláll az öntözési ügynökség és nekikezdenek az osztatlan közös földtulajdon csökkentésének is. (Infó-Rádió: 2019. január 22. – kedd, reggel, 7 óra 26 perckor)

Elsősorban élelmiszeripari beruházásokat fognak támogatni abból az új hitelprogramból, amelyet idén tervez elindítani az agrártárca. Nagy István agrárminiszter erről az ECHO TV Napi aktuális című műsorában beszélt. A tárcavezető kifejtette: ha versenyképességet akarunk növelni a mezőgazdaságban, a feldolgozóipart kell alapvetően támogatni annak érdekében, hogy minél nagyobb hozzá adott értéket tudjanak előállítani a Magyarországon megtermelt alapanyagokból. (Echo Tv)

A kék színű abroszon látható finom falatok nem lennének a kistermelők szorgalmas munkája nélkül, na meg azért sem, ha ezek a derék kérődző haszonállatok nem termelnének a gyepnövényekből tejet. – A kép forrása: welovebalaton.hu

A Polgári Kisgazdák szorgalmazzák a mezőgazdasági kistermelők gazdasági szövetségkötéseit a saját termények, illetve a gazdasági haszonállataikból származó termékek helyi feldolgozása céljából. Ehhez a Polgári Kisgazdák a mezőgazdasági kistermelők gazdasági szövetkezései számára kiemelt támogatásokat látnak indokoltnak. A Polgári Kisgazdák ugyancsak indokoltnak látják a mezőgazdasági kistermelők gazdasági szövetségeinek bolt-hálózathoz való juttatását a helyi rövid  élelmiszer-ellátási láncokban.