Nagy család, nagy autó, nagy támogatás!

Családi kirándulás. - A kép forrása: murau.kreisberg.at

2019. július 1-től kezdődően igényelhető a legalább hét ülőhellyel rendelkező új autók vásárlásához támogatás.

Az igénylést házastársak és élettársak egyaránt beadhatják, amennyiben legalább három családi pótlékra jogosult és saját háztartásban ellátott gyermekük van, de az életkortól és a családi pótléktól függetlenül az együtt élő tartósan beteg, vagy súlyosan fogyatékos személy után is jár.

A támogatás feltétele a magyar állampolgárság, magyarországi lakcím, érvényes jogosítvány, büntetlen előélet és annak igazolása, hogy az igénylőnek nincs köztartozása.

A kérelmet 2022. december 31-ig lehet előterjeszteni és a vételhez, vagy lízinghez adott támogatás maximális értéke 2 millió 500 ezer forint lehet.

A gépjárműre három évre szólóan elidegenítési tilalmat jegyeznek be és az üzembentartói jog sem ruházható át más személyre. A jármű vásárlásakor azt ellátják a „Családbarát Magyarország” logóval.

A jogosultság megszűnése esetén – kivételt képez a haláleset – az igénybe vett támogatást, vagy annak arányos részét vissza kell fizetni. Indokolt esetben erre 12 hónapos fizetési halasztást vagy 36 hónapra szóló részletfizetést engedélyeznek.

A Polgári Kisgazdák üdvözlik, hogy a megfelelő méretű és műszaki állapotú személygépkocsik támogatott beszerzésével könnyebbé válhat minden többgyermekes család élete.

Dr. Bakos Zoltán