Mutatjuk, mihez lesz a legnehezebb hozzászokni, ha elindul az elektronikus permetezési napló

Fotó cegledipanorama.hu

Jordán Lászlót, a Nébih Növény-, Talaj- és Agrár-környezetvédelmi igazgatóját a PREGA-n kérdeztük az e-naplóról és a drónos permetezés aktualitásairól.

A PREGA Konferencia és Kiállítás drónos szekciójában Jordán László „Drónok a növényvédelemben” címmel tartott előadást. A rendezvényen az elektronikus permetezési napló is szóba került, melynek alkalmazása 2022. július 1-től kötelező minden olyan mezőgazdasági termelő számára, aki értékesítési céllal végez növénytermesztést, kertészeti tevékenységet.

A gyakorlatban a gazdálkodók számára mi lesz a legnagyobb változás az elektronikus permetezési napló bevezetése miatt?

A változást alapvetően csak az elektronikus vezetés jelenti, a gyakorlatban azonban sokan most szembesülnek azzal, hogy – noha eddig is az volt az előírás – legkésőbb a permetezés megkezdéséig ki kellett tölteni a permetezési naplót. Az ellenőrzések során eddig nem volt prioritás – mert  igazán lehetőség sem volt arra – , hogy az előzetes kitöltést ellenőrizzük. Most viszont nyomon követhető lesz az elektronikus felületen a rögzítés dátuma.

Forrás: agroinform.hu

https://www.agroinform.hu/szantofold/elektronikus-permetezesi-naplo-jordan-laszlo-interju-56460-001?_gl=1*kyyehk*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQjw-JyUBhCuARIsANUqQ_I22HoZXOHdV_g3OfAfgsh_U4UgHImZYFsBTfBt2JLMowe4S1S0kU0aAuEqEALw_wcB