Munkát is teremt az óvoda felújítása

Fotó: magyarkurir.hu

Csaknem 300 millió forint uniós támogatásból újul meg a komlói katolikus Szent Bernadett Óvoda. A támogatást a Pécsi Egyházmegye a Szent Bernadett Óvoda infrastrukturális fejlesztésére fordíthatja.

A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban meghirdetett, – „a foglalkoztatás és az életminőség javítása, családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” tárgyú – pályázati felhívás keretében nyerte el a támogatást. A projekt célja a hozzáférhetőség javítása, az egyházi fenntartású óvodai ellátásra mutatkozó jelentős igény férőhelybővítéssel történő kielégítése – tájékoztatta lapunkat a Baranya Megyei Önkormányzat. A beruházás eredményeként újjáépül az intézmény épülete és megszépül a játszóudvara. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően 2018 őszétől a meglévő 75 férőhely mellett az intézmény további 25 óvodás ellátását tudja biztosítani. A projekt a Pécsi Egyházmegye és a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal konzorciumában valósul meg. A beruházásnak köszönhetően a Pécsi Egyházmegye Komló városában két óvodapedagógus és egy dajka számára teremt új munkahelyet. Mint ismeretes, a Kodály Zoltán Általános Iskola is – amely 2012-től működik a Pécsi Egyházmegye fenntartásában, és amelyhez 2016-ban tagintézményként csatlakozott a szomszédos épületben működő Szent Bernadett Óvoda – teljesen megújul. Az épület hasznos alapterülete mintegy 2400 négyzetméterrel nő: új tornatermet építenek, szaktermeket alakítanak ki, illetve egy teljesen új emeletet építenek az óvodaépületre. Bár a munkálatok az oviban csak 2018 őszére, az iskolában 2019 tavaszára fejeződnek be, ez idő alatt is az intézményben az oktató-nevelő munka zavartalanul folytatódik. (Forrás: bama.hu)

Kékkői Zolán a Kisgazda Polgári Egyesület Baranya Megyei Szervezetének elnöke, az első Orbán-kormány földművelési államtitkára, a Független Kisgazdapárt, majd a Kisgazda Polgári Egyesület több cikluson át megválasztott, sikeres országgyűlési képviselője: Baranya megye, de különösen Dél-Baranya felzárkóztatása mindenképpen indokolja az erőteljesebb fejlesztési ütemet. A Polgári Kisgazdák nagy örömmel látnak minden beruházást, ami a megye előbbre jutásának az érdekében történik. Ez az óvodafejlesztés egy kis lépés, de a sok kis lépés sokra viszi Baranyát. Soha sem szabad szem elől téveszteni azt, hogy az Ormánság mind a mai napig nagy odafigyelést igényel minden hivatalban lévő Magyar Kormány részéről. Az Ormánság ugyanis még mindig Magyarország egyik legnehezebb sorsú vidéke, ezért a Polgári kisgazdák kifejezett célja ezen a vidéken a gazdasági megerősödés és a munkahely-teremtés. (KPE)