Modern sertésvágó és feldolgozó üzem épül Sárrétudvariban hárommilliárd forintból

Nagy lehetőség a Kurucz Kft és Sárrétudvari életében!
Megtörtént az új vágóhíd és húsfeldolgozó alapkő-letétele. Egy éven belül, 3 milliárd forintból Kelet-Magyarország egyik legmodernebb üzeme épül fel, amely közel 100 embernek ad munkát!
Érték születik!

 

Kategóriájában Közép-Európa legmodernebb sertésvágó és feldolgozó üzeme épül meg a Hajdú-Bihar megyei Sárrétudvariban – jelentette be az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár.

Kis Miklós Zsolt a szerdai alapkőletételen hangsúlyozta, a mezőgazdaság talpra állításának feltétele a feldolgozóipar fejlesztése, amire példaértékű beruházás valósul meg a Kurucz Cégcsoport kivitelezésében a sárréti településen. A sertésvágó és feldolgozó üzemet 3 milliárd 9 millió forintból építik meg, a költségek felét európai uniós támogatás biztosítja, 50 százalék pedig önerő.

Hangsúlyozta, hogy

korábban a mezőgazdasági vállalkozók nem pályázhattak élelmiszerfeldolgozó üzemre, a mostani európai uniós költségvetési ciklusban erre lehetőség nyílt. A magyar kormány eddig több mint 100 milliárd forintot különített el, s még újabb 40 milliárdot szán hasonló célokra

– tette hozzá az államtitkár.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy

a Kurucz Cégcsoport a beruházással sikeresen valósítja meg a „termőföldtől az asztalig” elképzelést, hiszen saját sertésállományukat saját terménnyel etetve, saját vágó és feldolgozó üzemben készült hústerméket állít elő.

Kurucz Ferenc igazgató ismertette, a rendszerváltozás óta folyamatosan bővülő családi vállalkozás mára két megyében – Hajdú-Bihar és Békés – 8 telephelyen működik. Évente 140-150 ezer sertést állítanak elő, 3200 hektáron – 2200 hektár Magyarországon, 1000 hektár Romániában – szántóföldi növénytermesztést folytatnak. Tavalyi árbevételük közel 7 milliárd forint volt.

A 2019 januárjára elkészülő vágó és feldolgozó üzemben nyújtott műszakban az adott évben az éves állományt feldolgozzák majd. Az üzem a legmodernebb technológiával készül el 3700 négyzetméteren, amihez egy 900 négyzetméteres irodaház is épül.

(agrotrend.hu / MTI)

Losonczi János a KPE Hajdú-Bihar megyei vezetője: Mi, Polgári Kisgazdák az 5. számú választókerületben a Fidesszel közös jelöltünket Bodó Sándort támogatjuk.