Mindennapi kenyerünk…

Fotó magro.hu

Nem tudom mi történt, de a kenyérfronton baj van. Magam is azt tapasztalom – többekkel egyetemben, hogy kenyereink silány áruvá lettek, kizárólag a külcsín maradt, beltartalom nélkül.

Mi történt? Nagy és neves pékségek kenyerei is rosszabbak lettek, pedig pár éve még télen, hóban 3 kilométert voltam képes gyalogolni érte. Most a sarokig nem mennék.

Hová tűnt az állag, az íz, a tartósság? Már a negyedkilós kenyér sem bírja 1-2 napnál tovább penészedés nélkül. Ha a kezembe veszem, úgy érzem 5 deka és egy jóízű zsíroskenyér sem kenhető belőle, mert nincs kenyéríze.

A karantén alatt sokan készítettek otthon kenyeret, megtapasztalva annak értékeit. De az újra-indulás után már nincs időnk otthon sütögetni, megvennénk, ha lenne.

Azt hiszem érdemes lenne a fogyasztóvédelmi hatóságoknak időt fordítani a pékáruk minőségének ellenőrzésére.

PI