Minden oktatás ránk fér pénzügyi kérdésekben

Fotó: femina.hu

Ingyenes oktatási platform indult: a cél a gazdasági, pénzügyi ismeretek fejlesztése

Ingyenes üzleti és gazdasági oktatási platformot indított a Magyar Nemzeti Bankhoz tartozó Pénzmúzeum. A beconomist elnevezésű platform elsősorban az orientációban és az ismeretbővítésben segít, többek között azoknak, akik karrierváltásban, vagy a megfelelő munkakör megtalálásában gondolkoznak – mondta el a Portfolio-nak Fábián Gergely, az MNB ügyvezető igazgatója, a Budapest Institute of Banking vezérigazgatója.

Több felmérés is rámutat arra, hogy a magyar lakosság pénzügyi ismeretei fejlesztésre szorulnak, még a diplomások körében is. Ezért jött létre a beconomist? Mi a platform célja?

A beconomist platform a Pénzmúzeum kezdeményezésére, az MNB-EduLab Kft. közreműködésével jött létre, azzal a céllal, hogy minőségi, digitális tananyagokat fejlesszünk és biztosítsunk a gazdasági témák iránt érdeklődők számára − az egyetemi hallgatóktól kezdve a sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekig. Mindezt úgy, hogy bárki teljesen ingyenesen juthasson hozzá ehhez a tudáshoz.  

A platform túlmutat a gazdasági, pénzügyi ismeretek fejlesztésén. A továbbképzés szerepe egyértelműen felértékelődik a világban – ezt többek között a World Economic Forum is megállapította. Prognózisuk szerint az automatizáció és a mesterséges intelligencia miatt több mint 80 millió munkahely megszűnik, viszont 97 millió új munkalehetőség teremtődik. Azonban van egy tudás-gap a kettő között. A monotonabb munkák száma csökken – és itt nyugodtan lehet a szolgáltatási szektorra gondolni, az SSC-kre, de akár jogi munkákra is.

Az új munkakörökhöz viszont tudásbővítésre van szükség. Azokban a munkaerőciklusokban, amin egy ember végigmegy az élete során, lesz több olyan is, amikor tovább kell képeznie magát.

Forrás: portfolio.hu

https://www.portfolio.hu/bank/20220524/ingyenes-oktatasi-platform-indult-a-cel-a-gazdasagi-penzugyi-ismeretek-fejlesztese-546365?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator