Mielőbb megnyugtató megoldásra van szükség a tanárok anyagi biztonsága érdekében

Fotó ECHO, A nemzet hangja

Győr-Moson-Sopron megyében járt Novák Katalin köztársasági elnök, akinek első útja Horváth Péterhez, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökéhez vezetett, aki a győri Révai Miklós Gimnázium igazgatója is egyben. „Meghallgattam véleményét, tapasztalatait. Egyetértettünk: mielőbb megnyugtató megoldásra van szükség a tanárok anyagi biztonsága érdekében. Háromgyermekes édesanyaként és elnökként is az a meggyőződésem, hogy motivált, megbecsült, magas szinten teljesítő pedagógusok kellenek gyerekeink biztos jövőjéhez” – fogalmazott Facebook-oldalán az államfő.


A Népszava közben arról ír, hogy Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár augusztus 30-án fogadta utoljára a szakszervezetek képviselőit, miközben a szerint a törvények alapján folyamatosan egyeztetni kellene sztrájk ideje alatt is. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) már Orbán Viktor kormányfőnek is levelet írt két alkalommal, ám Gosztonyi Gábor PSZ alelnök tájékoztatása szerint választ egyik megkeresésükre sem kaptak. Leszögezte, ha a kormány tovább halogatja a tárgyalásokat, a szakszervezetek bírósághoz fordulhatnak.
A nagykörúti élőlánc előestéjén a budaörsi oktatási intézmények tüntetést rendeztek a közoktatás helyzete ellen nagyjából ötszáz óvónő, tanár, diák, óvódás, szülő és kutya részvételével, olvasható ki a 444.hu beszámolójából.

borsonline.hu