Merkely Béla komoly veszélyre hívja fel a figyelmet, emberéletek múlhatnak rajta

Fotó Kovács Tamás, MTI

Az orvos szerint az oltásellenes rémhíreknek súlyos következményei lehetnek. Merkely Béla elmondta, ezen akár emberéletek is múlhatnak.

Merkely Béla felhívta a figyelmet arra, mekkora veszélyeket rejthet az oltásokról való rémhírek terjesztés. Az orvos ismét kihangsúlyozta, minden vakcina hatásos, és megvéd a koronavírussal szemben.

„Rendkívül károsnak tartom azokat a megkérdőjelezhető, nem megalapozott híreszteléseket, amelyeket bizonyos médiumokban és ennek következtében a social média felületeken megjelennek, például a Sinopharm vagy AstraZeneca vakcinával kapcsolatban. A kínai védőoltás ugyanolyan jó, mint a többi, és az emberek egy része ezek miatt a negatív híresztelések miatt mégsem akarja ezt beadatni. Holott két oltással megválthatnánk a szabadságunkat, leállíthatnánk a járványt, és biztosítanánk a családunk immunitását is. Teljesen nyilvánvaló, hogy az AstraZeneca is a rossz híresztelés áldozata lett” – árulta el az Origónak Merkely Béla, aki szerint ennek nagyon komoly következményei lehetnek.

„Minden kattintásvadász, oltásellenes cikk, amely elbizonytalaníthat sok ezer embert, életekbe kerül”

Az orvos szerint sok ember vár a vakcinával, de azt tanácsolja, éljünk a lehetőséggel, és oltassuk be magunkat az elérhető oltóanyagokkal.

„Az emberek nem tudnak racionálisan gondolkodni a vakcinaválasztásnál. Várnak egy vágyott védőoltásra, pedig a várakozás közben megfertőződhetnek. Rendszeresen olvasok ilyen-olyan badarságot, megalapozatlan, ellenőrizetlen híreket, és végtelenül bosszant, hogy újra és újra elbizonytalanítják az emberek egy részét, ami az életükbe kerülhet”

Forrás: life.hu