Mérgező anyag miatt riasztott az Aldi, ne egye meg ezeket az élelmiszereket!

Fotó dehir.hu

Szinte hetente értesülhetünk arról, hogy valamilyen élelmiszer-terméket visszavonnak egészségre káros tartalom miatt. Az legalább valamennyire megnyugtató, hogy felfedezik a rossz, vagy nem biztonságos élelemiszereket és visszahívják, de.

És itt a de, az azt a kérdést veti fel, hogy hogyan történhet meg – a most már rendszeresnek mondható – eset.

És vajon mennyi csúszik esetleg át úgy, hogy nem kerül az ellenőrzés látóterébe?

Mert bármennyire is jó a jogszabályi háttér, az ellenőrző szerv és az ellenőrzés (akár az önellenőrzés is) a tisztességet és a becsületességet nem pótolja. (kpe)

Határérték feletti kadmium tartalom lehetséges jelenléte termékvisszahívást jelentett be az Aldi áruházlánc. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása alapján mutatjuk a részleteket!

A visszahívással érintett termék adatai:

Termék neve:

  • ENJOY FREE! Puffasztott rizsszelet, natúr, 100 g, és
  • ENJOY FREE! Puffasztott rizsszelet, sós, 100 g

Probléma jellege: határérték feletti kadmium tartalom lehetséges jelenléte

Bejelentő: ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. (Biatorbágy)

Minőségmegőrzési idők: 25.04.2024, 02.05.2024, 03.05.2024, 08.05.2024, 10.05.2024

Kiszerelés: 100 g

Szállító: Planta Medicia Kft. (Szigetszentmiklós)

about:blank Kép a termékekről: 

https://iframely.net/rpB8nyl  A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a fenti azonosító adatokkal megegyező termékeket ne fogyasszák el! Az érintett termékek bármelyik ALDI üzletbe visszavihetők, a termékek árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit.

A kadmiumról:

A Nébih tájékoztatása szerint a A kadmium környezetünkben és élelmiszereinkben is előforduló, toxikus hatású nehézfém, mely lehet természetes eredetű, vagy az emberi tevékenység eredménye. Az élelmiszereket tekintve a legnagyobb kadmium koncentrációk a tengeri moszatokban, halakban, tenger gyümölcseiben, a csokoládékban és a különleges táplálkozási célokra szánt élelmiszerekben, valamint a gombákban, az olajnövényekben és az ehető belsőségekben mérhetők. Élelmiszerekkel érintkezésben használt nem megfelelő kerámia edényekből, ötvözetekből is kerülhet kadmium a táplálékunkba. További részletek ide kattintva olvashatók.

Forrás: origo.hu

https://www.origo.hu/gazdasag/20230906-aldi-mergezo-visszahivas.html