Menczer Tamás: Judith Sargentini semmit nem tud Magyarországról / V4NA: Lopott videóval kampányolnak Sargentiniék

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

„Hazugságokkal van tele” a GroenLinks, vagyis a Baloldali Zöldek Judith Sargentiniről közelmúltban megjelent videója Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerint, aki csütörtök este a Facebook-oldalán megjelent videóban reagált az elhangzottakra.

Üzenetem Judith Sargentininek: Ne tessék hazugságokat terjeszteni!

Üzenetem Judith Sargentininek: Ne tessék hazugságokat terjeszteni!

Közzétette: Menczer Tamás – 2019. április 18., csütörtök

A magyar politikus hangsúlyozta, a „bevándorláspárti” holland EP-képviselő semmit nem tud Magyarországról, és az inkriminált videóban ismét megtámadta hazánkat. Kiemelte, hogy Sargentini azt állítja, „kitessékelték a külügyminisztériumból”, a valóság azonban az, hogy „amikor Sargentini asszony megjött, udvariasan bekísértük, a tárgyalás után udvariasan kikísértük, a megbeszélés során pedig végtelenül kedvesek voltunk vele”. Azzal kapcsolatban, hogy a holland politikus kifogásolta, hogy újságírók kérdezték az utcán, Menczer úgy fogalmazott: „Ez elég furcsa, hiszen eddig ő aggódott a magyarországi sajtószabadsággal kapcsolatban. Vagy lehet, hogy a sajtószabadságba az nem tartozik bele, hogy őt is lehet kérdezni?”

Eközben a V4NA nemzetközi hírügynökség arról számolt be, hogy a Baloldali Zöldek felvétele hemzseg a jogsértésektől, a holland baloldali párt egy olyan összevágott propagandaanyagot tett közzé, amelyben forrásfeltüntetés és felhasználási engedély nélkül használt fel több magyar médium, így a magyar köztévé archívumába tartozó, szerzői jog által védett videóanyagot. A hírügynökség szerint azért, hogy a filmben a lopást leplezzék, próbálták kitakarni a logókat. Hozzáteszik: a Baloldali Zöldek a magyar büntető törvénykönyv szerint olyan bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak, amely miatt akár három évig terjedő szabadságvesztés is járhat. 888.HU, V4NA.COM, BORSONLINE.HU, MTI