Meleg idő, elszórt záporok, zivatarok

kpe.hu

Pénteken napos-gomolyfelhős időre van kilátás, a déli óráktól elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Késő délután egyre többfelé északnyugatira, északira fordulhat a szél, amelyet élénk, zivatarok idején erős, akár viharos lökések kísérhetnek. A csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Szombaton egy hidegfront mögött az ország nagy részén sok napsütés várható, legfeljebb kezdetben nyugaton, délnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor. Többfelé szeles időben lesz részünk, keleten, északkeleten sok helyen erős lökések kísérhetik az északkeleti szelet. Hajnalban 9-16, napközben 21-27 fok várható.

Vasárnap a napos időt csak északon, északnyugaton és délkeleten zavarhatja több gomolyfelhő, ezeken a tájakon zápor, néhol zivatar előfordulhat. Északnyugaton helyenként megélénkülhet a keleties szél. Friss lesz a hajnal, 6 és 13 fok közé hűl le a levegő. Délután 22-28 fokot mérhetünk.

Hétfőn főként az ország délnyugati felén, kedden már több helyen kialakulhat eső, zápor, zivatar a napos időszakok mellett. A keleti-délkeleti szél több helyen élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet. A csúcshőmérséklet hétfőn 23 és 29, kedden 20 és 28 fok között alakulhat.

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/elorejelzes/Budapest