Meleg, de csapadékos hétvége jön

Forrás:idojarasjelentes.network.hu

Sok napsütésre, de záporokra és zivatarokra is készülni kell a hétvégén. Ugyanakkor nagyrészt így is 30 fok felett alakulnak a csúcsértékek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken jellemzően napos idő várható, de a Dunántúlon kisebb területeken megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és elvétve kialakulhat zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 17 Celsius-fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken hűvösebb, a városokban, vízpartokon ettől enyhébb is lehet a hajnal. Napközben pedig 28 és 33 fok közötti hőmérsékletre melegedhet a levegő.

Meleg, de csapadékos hétvége elé nézünk

Szombatra virradó éjjel az északnyugati, északi megyékben várható csapadék. Napközben a napsütés mellett már más területeken is kialakulhat szórványosan zápor, zivatar. Legkisebb eséllyel az ország északkeleti harmadában számíthatunk csapadékra. A szél is megélénkül, néhol megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában 14 és 20, a maximum-hőmérséklet többnyire 30 és 35, a záporos részeken 27 és 29 fok között valószínű.

Vasárnap szintén sok napsütés várható, de helyenként továbbra is előfordulhat zápor, zivatar. Csapadékra leginkább a délkeleti megyékben lesz esély. A zivatarok környezetében megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14 és 20, a csúcshőmérséklet 30 és 36 fok között valószínű.

Forrás: index.hu

https://index.hu/belfold/2022/06/24/orszagos-meteorologiai-szolgalat-hetvege-idojaras-napsutes-felhos/