Megújuló mezőgazdaság, megújuló vezetés az agráriumban

Fotó: magyarmezogazdasag.hu
Áder János felmentette Bitay Mártont
  1. február 18-i hatállyal Áder János köztársasági elnök felmentette megbízatása alól Bitay Mártont, a Földügyekért Felelős Államtitkárság felelős államtitkárát, derül ki az Agrárminisztérium közleményéből, amit az Index vett észre.

A távozó szakembert Zambó Péter váltja, akinek személyével az Agrárminisztérium erősíteni kívánja az ágazatot. Zambó Péter az 1999-ben megalakult a természetszerű erdőgazdálkodás alapelveit valló, Pro Silva Hungariae alapító tagja, 2010 májusától megválasztották az Országos Erdészeti Egyesület elnökének.

Államtitkári kinevezéséig a Pilisi Parkerdő Zártkörűen működő részvénytársaság vezérigazgatói beosztását töltötte be.

(Forrás: 24.hu)

Az Agrárminisztérium új és kiváló szakemberek bevonásával készül fel azokra a változásokra, amelyekre a magyar agráriumban változatlanul szükség van. Az elkövetkező években várható, hogy az Európai Unió mezőgazdaságot támogató rendszere jelentősen változik és az eddiginél is jobban támogatja a természet és környezetbarát mezőgazdaság kialakulását. Magyarországnak elsőrangú érdeke, hogy a változó helyzetben is megőrizze és ha lehet, javítsa a pozícióit. Azokkal az európai országokkal összehasonlításban is, amelyek már korábban megkezdték az alkalmazkodást. (kpe)