Megtámadták a Mol pakisztáni telepét, hatan meghaltak

Kép: MOL

Fegyveres támadás érte a Mol pakisztáni, az afgán határ közelében fekvő olajkitetermelő telepét Hajber-Pahtunhva tartományban ma hajnalban. A Reuters értesülései szerint a telep hat védője elesett a tűzharcban. A Mol későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

A támadást iszlamista fegyveres milicisták követték el. Az első hírek tucatnyi fegyveresről szóltak, később ezt 50-re módosította a Reuters. A Mol biztonsági szolgálata felvette a harcot a támadókkal. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a tűzharc csaknem két órán át tartott.

A Mol komplexumának védői közül a Reuters szerint legalább hatan meghaltak. Az első hírek szerint az áldozatok közül ketten a Mol saját alkalmazottjai voltak, négyen pedig a Frontier Constabulary nevű biztonsági szolgálat dolgozói. A hvg.hu Mol-os forrásokra hivatkozva ugyanakkor azt írja, egyik áldozat sem volt Mol-alkalmazott. A támadásért egyelőre egyik ismert szervezet sem vállalta a felelősséget.

A portál molos forrásai szerint a támadás célpontja nem kifejezetten az olajtársaság volt, a fegyveresek „az egyenruhások” ellen támadtak. A létesítményt leszerelt, illetve aktív katonák is védik.

A Mol 1999 óta van jelen Pakisztánban, utoljára 2011-ben támadták meg a helyi infrastruktúráját. Az a támadás hat áldozatot követelt. A Mol későbbre ígért tájékoztatást.

Forrás: haszon.hu

https://haszon.hu/megorizni/vilag/mol-pakisztan-tamadas-halottak