Megtalálták az olimpia első koronavírussal fertőzött résztvevőjét, a japánoknak több mint a fele ellenzi az enyhítéseket

Fotó MTI, EPA, Majama Kimimasza

Szombaton este egy kilencfős ugandai küldöttség érkezett meg a tokiói Narita reptérre, ahol tesztelték is a delegáció tagjait. A tesztelés során találtak egy koronavírus-fertőzöttet a küldöttség tagjai között. Az Asahi nevű portál úgy értesült, hogy a sportolók és kísérőik mindannyian be voltak oltva, és indulásuk előtt negatív PCR-tesztet produkáltak, mégis volt közöttük, akinek pozitív lett a tesztje. Az ugandai küldöttség fertőzött tagját elkülönítették egy a japán kormány által kijelölt helyen.

A japánok több mint a fele ellene van a pandémia miatt április végén elrendelt korlátozások enyhítésének egy közvélemény-kutatás adatai szerint. A Kyodo hírügynökség által vasárnap közzétett eredmények alapján a megkérdezettek 50,8 százaléka gondolja úgy, hogy a hatóságok elsietve adták fel a szigorításokat ahelyett, hogy még azoknál is keményebb intézkedéseket alkalmaztak volna a járvány terjedésével szemben. Szuga Josihide kormányfő csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a japán kormány vasárnaptól feloldja a koronavírus-járvány miatt elrendelt vészhelyzetet Tokióban, Oszakában és további hét prefektúrában.

Forrás: atv.hu