Megszólalt a kormány az idei nyugdíjemelés ügyében

Forrás: Pixabay.com

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára egy képviselői kérdésre adott választ.

Ha 2023-ban a becsültnél magasabb lesz az infláció, akkor – az előző évekhez hasonlóan – nyugdíjkorrekciót hajt végre a kormány – válaszolta Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára Varga Mihály miniszter nevében Komjáthi Imre MSZP-képviselő kérdésére.

A szocialista pártelnök az iránt érdeklődött, hogy emelik-e a nyáron a nyugdíjakat, az államtitkár pedig azt írta, hogy a kormány elkötelezett a nyugdíjak értékmegőrzése mellett, és felidézte, hogy nemcsak visszaépítették a 13. havi nyugdíjakat, hanem az idén januárban 15 százalékkal emelték a nyugdíjakat és a nyugdíjszerű ellátásokat.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a nyugdíjemelés módszerét törvény rögzíti, és kiegészítő nyugdíjemelésre az előző két évben is sor került.

„Amennyiben az évközi adatok alapján azt állapítjuk meg, hogy a 2023-ra becsültnél magasabb lesz az éves infláció mértéke, – januárra visszamenőleg – nyugdíjkorrekciót hajtunk végre” – írta Tállai András, és hozzátette, ha erről dönt a kormány, időben tájékoztatni fogja az érintetteket.

Forrás: infostart.hu

https://infostart.hu/gazdasag/2023/06/01/megszolalt-a-kormany-az-idei-nyugdijemeles-ugyeben