Megsimogat minket a tavasz, aztán ránk kiabál a tél

Fotó: Husztra-Szampiás György

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég, a déli, délkeleti megyékben pedig a felhőzet időszakosan vékonyabb lehet majd napközben, így ott szűrt napsütésre is van esély, később viszont ott is beborul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

Észak felől több helyen lehetséges eső vagy záporeső, érdemi csapadék ugyanakkor inkább csak délután lehet a délkeleti megyékben. Az Alpokalján és a Dunántúli-középhegységben az esőt viszont már havas eső, havazás válthatja estétől. 

A délnyugati szél fokozatosan fordul északnyugatira, több helyen erős, néhol viharos lökések is valószínűek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 17 fok közt alakul, az Észak-Dunántúlon, illetve az Északi-középhegységben 10 fok maradhat a csúcsérték. Késő estére 3 és 8 fok közé hűl le a levegő. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint nem valószínű az ország nagy részén a kritériumokat meghaladó, veszélyes időjárási esemény. 

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Forszagosmeteorologiaiszolgalat%2Fposts%2F294227626067024&show_text=true&width=500 Szerdán elsősorban az esti óráktól a Dunántúl magasabban fekvő területein (Bakony, Kőszegi-hegység, Mecsek), később akár már a délnyugati országrész síkvidékein is

havas eső, majd havazás válthatja az esőt.

Vékony hóréteg reggelig főként a délnyugati országrészben alakulhat ki csütörtök reggelig, nagyobb mennyiség a Mecsekben hullhat.

Forrás: index.hu, Balázsi Levente