Megrázó beszámoló a déli határon uralkodó migrációs helyzetről

Forrás police.hu

„Hallom éjjel, hallom nappal, beindul a hangosbemondó, már megint jeleznek a rendőrök egymásnak, kereng fenn a helikopter” – a déli határon uralkodó migrációs helyzetről mórahalmi lakosok mondják el tapasztalataikat. Helyszíni beszámolót tettek közzé a kormány közösségi oldalán.

Kezdek újból félni, mert újból iszonyatos hullám jön. Hallom éjjel, hallom nappal, beindul a hangosbemondó, már megint jeleznek a rendőrök egymásnak, kereng fenn a helikopter” – számolt be a mindennapjairól egy mórahalmi lakos.

Majd hozzátette: van egy illető, aki Szerbiából jár ide, Mórahalomra dolgozni, és meséli, hogy elnéptelenednek a falvak, mert a migránsok mindenütt ott vannak nagy csoportokban, jönnek-mennek, megtámadják a lakosokat.

Hat unokám van, csak erre tudok gondolni, hogy megvédjük a hazát. Mindenáron. Ahogy a magyarok tették is mindig

– mondta a mórahalmi lakos.

Egy másik helyi lakos pedig a határon húzódó kerítésről, és annak hatékonyságáról beszél. Ahogy fogalmazott: „számunkra nagy áldás a kerítés, annak ellenére, hogy még így is komoly tömeg érződik a túloldalon”.

A kerítés nélkül már az élet körülbelül olyan volna, mint a szerb túloldalon, hogy az ottani lakosok elmenekülnek a falvakból – tette hozzá.

https://www.facebook.com/v9.0/plugins/video.php?allowfullscreen=true&app_id=&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df1ae851b6fa363c%26domain%3Dhirado.hu%26is_canvas%3Dfalse%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fhirado.hu%252Ff159cd672f7bec4%26relation%3Dparent.parent&container_width=560&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvideo.php%3Fv%3D574154477142366&locale=hu_HU&sdk=joey&show_text=false&width=560 A magyar határon lévő migrációs nyomásról korábban közzétett videó pedig bemutatták, hogy milyen nyomás alatt van a határ, amelyet kövekkel, husángokkal, csapatosan ostromolnak a migránsok.

A döbbenetes felvételeken látszódik, ahogy az illegális migránsok létrákkal és egyéb eszközök bevetésével kívánnak átjutni az országot védő kerítésen. A határt védő egyenruhásokat támadják, kövekkel dobálják.

Forrás: hirado.hu