Megoldódik a probléma – Parkoló épül a mezőmegyeri óvodához

Hanó Miklós együtt él Békéscsabával, választókerületével, az egész megyével. Igazi még létező és megmaradt kisgazda, reméljük, hogy még sokáig a közélet fontos személyisége marad. (kpe)

A békéscsabai oktatási intézmények többségénél gondot okoz az autóval érkező szülők parkolása. Nem kivétel ez alól a mezőmegyeri Tündérkert óvoda sem. A probléma megoldódik, ugyanis az intézmény mellett nyolc férőhelyes parkoló épül. A 3 és fél millió forintból megvalósuló fejlesztésről kedden délelőtt Hanó Miklós alpolgármester, Mezőmegyer önkormányzati képviselője és Opauszki Zoltán fejlesztési tanácsadó tájékoztatta az óvoda vezetőit.

Hanó Miklós alpolgármester, Mezőmegyer önkormányzati képviselője kedden délelőtt közös helyszínbejárásra invitálta a Tündérkert Óvoda vezető munkatársait. A programon részt vett Hrabovszki Zoltánné intézményvezető és Gálné Németi Edit részlegvezető mellett Opauszki Zoltán az önkormányzat fejlesztési tanácsadója.

Hiába kertváros Mezőmegyer, a legtöbb szülő autóval érkezik az óvodához, hiszen a gyermektől való búcsúzás után dolgozni mennek a város különböző pontjaira. A reggeli órákban áldatlan állapotok uralkodnak az ovi előtt. A szülői munkaközösséggel közösen felkerestük Hanó Miklós képviselőurat, hogy megoldást találjunk a problémára – mondta el Hrabovszki Zoltánné, a Tündérkert Óvoda intézményvezetője.

A mai helyszínbejárásra azért hívtam el az óvoda vezetőjét, hogy jó hírt közölhessek. A Fő utcai intézménnyel átellenben, közterületen, egy nyolc autó megállását biztosító parkoló épül, mellyel reményeink szerint véglegesen megszüntetjük a Mezőmegyeren élő emberek mindennapjait befolyásoló problémát. A fejlesztés 3 és fél millió forint kommunális pénzből valósul meg – tájékoztatta az intézmény képviselőit Hanó Miklós alpolgármester, Mezőmegyer önkormányzati képviselője.

A beruházás két ütemben valósul meg. Első lépésként kőzúzalékkal fogják feltölteni a területet, ami szeptember 27-éig megtörténik. Vagyis ettől a naptól kezdve már használhatják a szülők a parkolót. A második ütem során bitumenfelületet kap parkoló, ez azonban építésiengedély-köteles, így ez csak a jövő évben valósulhat meg – ismertette a munkafolyamatot Opauszki Zoltán fejlesztési tanácsadó.

Intézményünk előtt pillanatnyilag három autó tud megállni, de sok esetben már ez az autószám is zavarta a buszközlekedést. Az új parkoló nagy segítség lesz a szülőknek, a megyeri családoknak – tette hozzá Gálné Németi Edit részlegvezető óvónő.

Forrás és fotó: behir.hu