Megnyílt a városi jegyiroda Egerben

Megnyílt az új városi jegyiroda és idegenforgalmi információ központ. - A kép forrása: tveger.hu

Elkészült, és a 2019-es turisztikai szezon kezdetén már várja az egrieket és a hozzánk látogató vendégeket az Eger Városi Jegyiroda.

A Bajcsy-Zsilinszky utcában e célra kialakított, megújult helyiségben nemcsak a legtöbb helyi programra, hanem az Inter-tickettel szerződött országos rendezvényekre is egyszerűen, kényelmesen válthatnak jegyet a látogatók – tájékoztatta portálunkat csütörtökön Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata. A szolgáltatáshoz természetesen adottak a korszerű feltételek, biztosított a bankkártyás, SZÉP-kártyás fizetés lehetősége, bizonyos programokra pedig érvényesíthetők az Eger Városkártya által nyújtott kedvezmények. Mint közölték, a fejlesztés során korszerűbbé és tágasabbá tettük a városi jegyirodával egy helyen működő Tourinform Irodát és az Ajándékboltot is. Az iroda tehát Eger egyfajta „fogadószobája”, ahol kibővült szolgáltatással várják az érdeklődőket. A megújult miliőben magyar és idegen nyelven tájékozódhat mindenki. Ismert, hogy Eger minden hosszú hétvégén és ünnepen a legkedveltebb utazási célpontok között szerepel, a város rendszeresen top helyezést ér el a szállásfoglalási adatok tekintetében. Eger 2013 óta folyamatosan növekvő, eleve magas látogatottsága az elmúlt öt év során – minden esztendőben – tovább emelkedett. Az öt évvel ezelőtti adatokhoz képest 2018-ban 257 ezerrel több vendégéjszakát regisztrált a statisztika. E mutató tekintetében az elmúlt esztendőkben elértük a félmilliós, lélektani jelentőségű eredményt, ám az egri szálláshelyek forgalma 2018-ban már meghaladta a 665 ezer vendégéjszakát. (Forrás: heol.hu)

Szíki Károly színművész, a Polgári Kisgazdák Eger Városi szervezetének az elnöke

Szíki Károly, a Polgári Kisgazdák Eger Városi Szervezetének az elnöke: Eger Magyarország egyik legfontosabb kulturális és idegenforgalmi célpontja. A magas színvonalon szervezett idegenforgalmi szolgáltatások növelik a Város vonzerejét. Az egrieknek pedig nem mindegy, hogy az idelátogató vendégek mennyit költenek a pénztárcájukból Egerben. A Polgári Kisgazdák nagy örömmel nyugtázzák Eger folyamatos fejlesztését. Ahhoz, hogy mindez megmaradjon és tovább fejlődhessen Magyarország egyik legszebb és legvonzóbb városa – Eger, nagyon fontos a közbiztonság is. A brüsszeli bürokraták által erőltetett korlátozás nélküli gazdasági bevándorlás hamar lerombolná az eddigi eredményeinket. Ezért a Polgári Kisgazdák Egerben is arra hívják fel mindenki figyelmét, hogy 2019. május 26-án, vasárnap sorsdöntő választás fog, sorra kerülni. Mindenki menjen el szavazni. Egyetlen lehetséges és értelmes megoldás a Fidesz-KDNP listára leadott IGEN szavazat. (KPE)