Megkezdődött a Modern Falvak és Kistelepülések Program kidolgozása

A kép forrása: portfolio.hu

Hazánk legnagyobb térség- és vidékfejlesztési projektje lehet a Modern Falvak és Kisvárosok Program, amelynek alapkoncepciója várhatóan az év végéig a kormány elé kerül, s amelynek elkészítését széles szakmai konzultáció előzi meg.

A program kidolgozására az egyeztetések Gyopáros Alpár, a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos vezetésével ma kezdődtek meg. A 2019-es költségvetés jó alap Magyarország további erősödéséhez – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden a közmédiának. (Forrás: kormany.hu)

Valiczkó Mihály, a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének és a Győr – Moson – Sopron Megyei Közgyűlésnek a tagja, Győrasszonyfa polgármestere: mint kistelepülési polgármester mindenképpen csak megerősíteni tudom azt, hogy Gyopáros Alpár kormánybiztossal mi, kistelepülési polgármesterek szoros kapcsolatot tartunk fenn. Örömmel tapasztaljuk, hogy a javaslataink a kistelepüléseket érintő program készítésénél rendre figyelembe vételre kerülnek. Megnyugtató, hogy a kistelepülési fejlesztési elképzeléseket a Kormány a Modern Városok Programban kidolgozott fejlesztési célkitűzésekkel együtt, egyenrangúan kezeli. (KPE – A szövegközi kép: Valiczkó Mihály polgármester (a kép bal oldalán) és dr. Kövér László, az országgyűlés elnöke (a kép jobboldalán) egy győrasszonyfai tanácskozáson. – A kép forrása: www.kpe.hu)