Meghalt Cserdi polgármestere, feltehetően öngyilkos lett

Fotó forrása: Bogdán László emlékoldal Facebook

Az országgyűlés ülésén is felállva emlékeztek a képviselők Bogdán Lászlóra. Mi kisgazdák is fájdalommal vettük tudomásul, hogy az egész társadalom számára hasznos élete megszűnt.

Nem tudjuk, hogy a halál hogyan következett be, meggyőződésünk azonban, hogy a jó halálhoz minden embernek joga van. (kpe)

Elhunyt Bogdán László, a Baranya megyei Cserdi független polgármestere – közölte Papp Gizella, a település jegyzői feladatait ellátó közös önkormányzati hivatal jogi osztályvezetője. A 46 évet élt településvezető egybehangzó sajtóhírek szerint önkezével vetett véget életének. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-nek arról számolt be: a haláleset körülményeit a Szigetvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Az MSZP és a Jobbik közleményben emlékezett meg Bogdánról. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a Facebookon arról értekezett: „Bogdán Laci a barátom volt. Gyászolom (…). Nem értem, hogyan jutott erre az iszonyatos döntésre. (…) És miért nem vettük észre, hogy ennyire bajban vagy?!” Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője a halálesetet a közösségi oldalán úgy kommentálta: „Nyugodjon békében, Isten nyugosztalja.” Bogdán mindannyiunk közös terheit cipelte: a szegénységet, a kirekesztést, a jövőtlenséget, a dogmákat – közölte Karácsony Gergely főpolgármester részvétnyilvánító Facebook-posztjában, hozzátéve, hogy „csodálatos életének tragikus vége legyen óriási felkiáltójel: becsüljük meg a velünk, az értünk élő prófétákat”. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere Bogdán kapcsán arról írt: „Betegségével folytatott küzdelme ellenére mindvégig aktívan dolgozott a cigány közösség felemelésén, falujában csodálatos eredményeket tudott felmutatni, és országszerte is sokat tett az előítéletek lebontásáért.” MTI, INDEX.HU, BLIKK.HU, ATV.HU, 24.HU