Meghalt az ukrán belügyminiszter a kijevi helikopter-szerencsétlenségben

Fotó Volodymyr Shuvayev, AFP

Az ukrán belügyminiszter, a helyettese és egy államtitkár is életét vesztette a brovari helikopterszerencsétlenségben – közölte szerda reggel az ukrán rendőrség.

Tizenhat ember meghalt, köztük Ukrajna belügyminisztere, Denisz Monasztirszkij, miután lezuhant az őt is szállító helikopter egy óvoda mellett Kijev külvárosában. A helikopteren utazó nyolc másik utas között volt a belügyminiszter-helyettes és az államtitkár is, akik szintén szintén meghaltak – írta a BBC.

Mariana Reva, a rendőrség szóvivője megerősítette, hogy kilenc ember volt a lezuhant helikopter fedélzetén. Olekszij Kuleba, a kijevi régió kormányzója a Telegramon közölte, az áldozatok között három gyerek is van. Azt írta: „Eddig 29 sebesültről, köztük 15 gyerekről tudunk” .

A baleset idején sötét és ködös volt az idő. Az első jelentések szerint a helikopter az óvodának csapódott, mielőtt egy lakóépület közelében lezuhant.

A jármű roncsai az égő épület előtt hevertek, az óvodából kiköltöztették a gyerekeket és a személyzetet.

Denisz Monasztirszkij 1980-ban a délnyugat-ukrajnai Hmelnickijben született. A 43 éves férfi 2021 júliusában lépett hivatalba, politikai karrierje előtt ügyvédként dolgozott. Volodimir Zelenszkij elnök kormányának egyik legnépszerűbb alakja volt.

Forrás: hirado.hu, MTI