Megemlékezés – Dr. Márfi Gyula római katolikus veszprémi érsek Murakeresztúron

Molnár László római katolikus diakónus, a Kisgazda Polgári egyesület Somogy Megyei Szervezetének az elnöke, római katolikus diakónus. - A kép forrása: kpe.hu

Molnár László, a Kisgazda Polgári Egyesület Somogy Megyei Szervezetének az elnöke, római katolikus diakónus írja: 2019. február 25-én, hétfőn, 11-órakor a Murakereszturi Művelődési Házban, Dr. Márfi Gyula érsek atya, rendhagyó történelem órát tartott, melyen a dél-zalai és a somogyi Polgári Kisgazdák képviseltették magunkat.

Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek előadása a rendkívüli történelem órán a Murakeresztúri Művelődési Házban. – A kép forrása: a fotót készítette Molnár László, a Kisgazda Polgári Egyesület Somogy Megyei Szervezetének az elnöke

Az iskola diákjain kívül több meghívottal együtt részesei lehetünk, egy valóban tartalmas órának. Elsősorban megemlékezett Nagyatádi-Szabó István kisgazda elnökről, és a kommunizmus áldozatairól, mely nagyságát, csak megbecsülni lehet. Érsek atya kiemelte az esztelen, hit nélküli agymosást, terrort, Rettegéseket, hogy vajon kit visznek el éjszaka, kit bántalmaznak. Saját élettapasztalatai alapján beszélt a beszolgáltatásokról, a hívők elleni támadásokról, melyet párhuzamba állított a mai Európai állapotokkal. Az Egyház elleni támadásokról, szerzetesek, szerzetesnők, papság üldöztetéséről. Érthetetlen dolognak tartja, hogy az Unió alapokmányába nem került bele a kereszténység fogalma. Kiemelte Mindszenty atya hitét és hazaszeretetét, példaként állítva mindenki elé.

Február 25-ke a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja. – Mindszenty bíboros atya 1948-tól súlyos keresztet cipelt a hátán Jézusért, Magyarországért és mindannyiunk jövőjéért. – Ma is igaz: egy, a keresztény hitében gazdag nemzetet nem lehet legyőzni. (Molnár László, KPE)