Megélénkültek a magyar-kínai agrárkapcsolatok

Orbán Viktor miniszterelnök és Li Ko-csiang kínai kormányfő 2017. május 13-án. MTI Fotó: KKM _ A kapcslatok azóta is szépen fejlődnek. - A kép forrása: kormany.hu

A közös együttműködés lehetőségeiről tárgyalt az Agrárminisztérium környezet-védelemért felelős helyettes államtitkára a Csungkingi Környezetvédelmi Hivatal delegációjával.

Az elmúlt időszakban a magyar-kínai kapcsolatok megélénkülésének lehetünk tanúi – hangsúlyozta a megbeszélésen László Tibor Zoltán. Ezt támasztja alá, hogy a „Keleti nyitás” stratégiája, a kínai „Egy övezet, egy út”, valamint a „16+1” politika összhangban van egymással – tette hozzá a helyettes államtitkár. Az Agrárminisztérium a két ország mezőgazdasági tárcái és hatóságai közötti együttműködést, valamint a környezetügy területén történő párbeszédet is fontosnak tartja. A tárca szerint a Jangce folyó Gazdasági Övezet kiépítése nem csupán a regionális gazdasági lehetőségek kiaknázásának eszköze lehet. A kezdeményezés ugyanis a gazdaság zöldítését, a fenntartható fejlődést és az ökológia szabályainak figyelembevételét is magába foglalja. (Forrás: AM Sajtóiroda)