Megalakult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Állattenyésztési és Beszállítóipari Osztálya

Fotó: Bodnár Mihály

Az alakuló ülésen Rácz Imre, a NAK Megyei elnöke részletes tájékoztatást adott a küldöttgyűlés óta történtekről. A jelenlévők a beszámolót elfogadták, és gratuláltak mind az elnök Úrnak, mind a NAK országos vezetésének az érdekeik aktív képviseletéért.

Fotó: Bodnár Mihály

Bodnár Mihály a NAK megyei osztályvezetője üdvözölte az eseményen részt vevő dr. Wágenhoffer Zsombort az osztály országos elnökét, aki ismertette annak országos struktúráját, az alosztályokat, azok vezetőinek személyét és röviden szakmai pályafutásukat. A továbbiakban kitért még az elérni kívánt célokra, illetve a főbb állattenyésztési ágazatokat érintő aktuális problémákra, kérdésekre.

Az ülésen megalakult két alosztály is, a Kiskérődzők Alosztályának vezetője Mazák István, míg a Méhészeti Alosztály vezetője Kovács Csaba lett.

A munkaterv összeállítása során a résztvevők egy olyan szakmai konferencia 2018. őszén történő megtartásáról határoztak, amely a méhészet, azon belül a méhészeti termékek gyógyhatásai, a méhek szerepe a gyümölcstermesztésben és a szántóföldi növénytermesztésben, illetve a méhekre leselkedő veszélyekkel témakörére koncentrál.

Fotó: Bodnár Mihály

Az ülésen igen aktív volt az osztály tagsága, a sok felvetés próbára tette a jegyzőkönyv-vezetőket! Még ettől is nehezebb feladat lesz ezek tisztázása, és az arra alkalmasak esetében azok megvalósítása. A mai napon kiderült, hogy ezek megvalósításában mind a megyei elnökünkre, mind az országos osztályelnökre számíthatunk, köszönjük!

Bodnár Mihály, a KPE választókerületi vezetője, NAK megyei osztályvezetője