Még tovább velünk maradnak a kötelező akciók

MTI/Szigetváry Zsolt

A boltoknak a jelenlegi szabályok szerint szeptember végéig kell kötelező akciókat hirdetniük, ezt az előírást most a kormány meghosszabbította az év végéig.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebookon jelentette be, majd az M1 aktuális csatorna műsorában is beszélt a fentiekről. Kifejtette: az online árfigyelő és a kötelező akciók is hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre inkább csökken Magyarországon az infláció, és az élelmiszerek áremelkedését a decemberi tetőponthoz képest már több mint a felével sikerült csökkenteni.

Ezért döntött úgy a kormány, hogy a kötelező akciókat az eredeti, szeptember végi határidőről az év végéig meghosszabbítja – mondta Szentkirályi Alexandra.

A csütörtökön kezdődött Budapesti Demográfiai Csúcs kapcsán a kormányszóvivő kiemelte, hogy 2010 óta sikerült egy családbarát fordulatot elindítani, nagy anyagi segítséget és támogatást kapnak a családok a kormánytól. Nagyon nehéz örökséget vett át a kormány 2010-ben – jegyezte meg.

Kifejtette: a kormány még hatékonyabb eszközt szeretne a gyermeket vállaló családok kezébe adni; ahol jól működött a családtámogatási rendszer, ott „emeltek rajta”, ahol pedig megszűnik a csok, ott új támogatási rendszert fognak bejelenteni.

Forrás: infostart.hu

https://infostart.hu/belfold/2023/09/14/meg-tovabb-velunk-maradnak-a-kotelezo-akciok