Még egy nap enyhe idő

Fotó agronaplo.hu

Pénteken napközben nyugat, délnyugat felől többfelé felszakadozik a felhőzet, de délután a napos időszakok mellett több tájegységünkön kialakulhatnak futó záporok, helyenként délen, délkeleten és esetleg néhol északnyugaton akár egy-egy zivatar is. A délnyugati szél többfelé élénk, az ország déli és keleti felén gyakran erős lehet. Délután északkeleten 7 és 9, máshol 10 és 17 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Szombaton egy markáns hidegfront érkezik, ami sokfelé hoz esőt, záporokat, délen helyenként jelentősebb mennyiségű eső eshet. Kezdetben a legmagasabb hegycsúcsainkon átmenetileg havas eső, havazás is előfordulhat. Délutánra az ország északi felén felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, és ezeken a tájakon már csak néhol fordulhat elő egy-egy futó zápor, délen viszont csapadékosabb maradhat az idő. A nyugati-északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódhat. Több fokot visszaesik a hőmérséklet, napközben 6-12 fok valószínű.

Vasárnap a jelenlegi számítások szerint visszakacsint a tél: dél felől egyre kiterjedtebb csapadékzóna húzódik fölénk, és az eső mellett több helyen havas eső, havazás is kialakulhat. Az északias szél többfelé élénk, nyugaton erős lehet. Visszatér a hajnali fagy, délután pedig csupán 1 és 7 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Hétfőn már többfelé felszakadozhat a felhőzet, de hószállingózás, egy-egy hózápor helyenként még előfordulhat. Élénk, erős marad az északias szél. Hajnalban -5 és 0, délután 2 és 7 fok között alakulhat a hőmérséklet. Kedden csapadék már sehol sem valószínű, és egy-két fokkal a maximumok is magasabbak lehetnek.

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/elorejelzes/Budapest