Medvegyev: Ha egy atomhatalom elveszít egy hagyományos háborút, az nukleáris háborúhoz vezethet

150-megaton thermonuclear explosion, Bikini Atoll, 1 March 1954.The unexpected spread of fallout from the test led to awareness of, and research into, radioactive pollution. Courtesy UNO. (Photo by Ann Ronan Pictures/Print Collector/Getty Images)

 „Az atomhatalmak sosem vesztettek még olyan konfliktusban, amelyen a sorsuk múlt” – szögezte le a volt orosz elnök.

Ha Oroszország elveszíti a háborút Ukrajnában, az könnyen atomháborúhoz vezethet – írja Telegram-csatornáján Dmitrij Medvegyev. A volt orosz elnök felidézte: „Holnap a NATO ramsteini bázisán a nagy katonai vezetők új taktikákról és stratégiákról, valamint az Ukrajnának szállítandó új nehézfegyverek szállításáról tárgyalnak. És mindezt közvetlenül a davosi fórum után, ahol az elmaradott politikai pártok mantraként ismételgették: »A béke eléréséhez Oroszországnak vesztenie kell«”.

De az egyik szerencsétlennek sem jutott eszébe – írja Medvegyev, – hogy levonja az egyértelmű következtetést: ha egy atomhatalom elveszt egy hagyományos háborút, az nukleáris háborúhoz vezethet. Az atomhatalmak sosem vesztettek még olyan konfliktusban, amelyen a sorsuk múlt”.

Ennek mindenki számára nyilvánvalónak kellene lennie.

Még egy olyan nyugati politikusnak is, akiben megmaradtak az intelligencia nyomai” – zárul a poszt.

Forrás: mandiner.hu

https://mandiner.hu/cikk/20230119_medvegyev_atomhatalom_oroszorszag_haboru