Medvegyev: Ha a demens nagypapa átadja az indító bőröndöt a fehér por szerelmesének, megelőző csapást indítunk

Fotó demokrata.hu

Megjegyezte, hogy a NATO-országok „tankokat és rakétákat szállítanak”

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács helyettes titkára apokaliptikus ostobaságnak nevezte az amerikai atomfegyverek ukrajnai telepítését követelő petíciót, megjegyezve, hogy Oroszország a nukleáris fegyverek azonnali megelőző bevetésére vonatkozó petícióval válaszolhat, ha Joe Biden elnök bemutatja „bőröndjét” a kijevi rezsimnek – írta meg az oroszhirek.hu.

Az amerikai atomfegyverek ukrajnai telepítését vagy „Ukrajna atomfegyveres állammá tételét” követelő petíció korábban Volodimir Zelenszkij honlapján jelent meg – írta meg az oroszhirek.hu.

„Valószínűleg lehetne egy orosz petíció formájában az orosz atomfegyverek azonnali megelőző bevetését kérni arra az esetre, ha egy demens nagypapa mégis átadná a bőröndjét a fehér por szerelmesének. Vagy, ha véletlenül elveszítené azt a következő kijevi látogatása során” – írta Medvegyev Telegram-csatornáján, utalva az orosz fél lehetséges reakciójára erre az „apokaliptikus ostobaságra”.

Megjegyezte, hogy a NATO-országok „tankokat és rakétákat szállítanak, a repülőgépek szinte készen állnak az átadásra”.

„Előbb-utóbb átadják a nukleáris fegyvereiket is. Nem kár a jó emberekért. Ráadásul Biden talán már nem is emlékszik, kinek adta oda a kódokkal teli bőröndjét” – tette hozzá ironikusan Medvegyev. 

Forrás: Magyar Hírlap

https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20230330-medvegyev-ha-a-demens-nagypapa-atadja-az-indito-borondot-a-feher-por-szerelmesenek-megelozo-csapast-inditunk