Média-bojkottot hirdet a Jobbik a „fideszes hazugsággyárak” ellen

A kép forrása. magyaridok.hu

Média-bojkottot hirdet a Jobbik a „fideszes hazugsággyárak” ellen, arra hívva fel mindenkit, tartózkodjon az olyan nyomtatott vagy elektronikus kiadványoktól, rádióktól, tévéktől, amelyeket egy évben legalább háromszor marasztalt el jogerős bírósági ítélet álhírek terjesztése miatt.

Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője tegnapi, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: ezzel arra kérik a közvéleményt, hogy alkalmazza önmaga azt a törvénymódosítási javaslatot, amelyet a hétfői nap folyamán indoklás nélkül szavazott le a Parlament Kulturális Bizottságának kormánypárti többsége. Jakab emlékeztetett: javaslatuk célja az volt, hogy egyetlen fillér állami támogatást se kaphassanak azok a médiumok, amelyek ellen az előző évben három jogerős ítéletet hoztak a bíróságok. (Forrás: MTI)

Nekünk, Kisgazdáknak több évtizedes tapasztalataink vannak arról, hogy milyen, amikor az újságírók páriának tekintenek személyeket és pártokat. A Polgári Kisgazdák a tájékoztatásnak azt a módját választották, hogy amit közölni szeretnénk, azt elmondjuk, elektronikusan közzé tesszük. Nekünk az a meggyőződésünk, hogy az a sajtó hiteles és hatékony, amelyik legalább törekszik a valóság, az igazság közlésére.

A polgári sajtó (reméljük, hogy van nálunk ilyen) többek között arról ismerhető meg, hogy világnézeti különbségtől függetlenül tárgyilagos marad azokkal szemben, akikről ír. Mármost az a kérdés, hogy hol található ez a sajtó? (KPE)