Matolcsy György és Varga Mihály fontos megállapodást kötött

Varga Mihály pénzügyminiszter és Matolcsy György jegybankelnök szakmai egyeztetés keretében vitatta meg az elmúlt napok kedvező gazdasági fejleményeit: a Moody’s megerősítését a magyar adósbesorolással kapcsolatban, valamint a háromszoros befektetői kereslet mellett zajló sikeres kötvénykibocsátást.Egyetértettek abban, hogy folytatni kell az infláció letörését, valamint a költségvetési hiány és az államadósság csökkentését – jelentette be csütörtöki közleményében a Pénzügyminisztérium (PM).

A találkozó témái között szerepelt a magyar jegybanktörvény tervezett módosításával kapcsolatos szakvélemény is, amelyet az Európai Központi Bank hétfőn tett közzé.

Üdvözölték az EKB pozitív döntését, az új szabályok tovább növelik a Magyar Nemzeti Bank mozgásterét és növelik a költségvetés stabilitását.

A felek április óta rendszeresen folytatnak szakmai egyeztetést: a kormány és a jegybank közös célja, hogy a bizonytalan nemzetközi környezetben tovább javítsák az egyensúlyi mutatókat, mérsékeljék az inflációt, és fenntartható növekedési pályára állítsák a magyar gazdaságot – erősítette meg a PM.

Forrás: novekedes.hu, MTI

https://novekedes.hu/hirek/matolcsy-gyorgy-es-varga-mihaly-fontos-megallapodast-kotott