Mától 50 milliárdra pályázhatnak a kisvállalatok, csak egy fontos megkötés van

Fotó Magyar Hírlap

Péntektől lehet beadni a pályázatokat a gazdaságvédelmi akcióterv keretében a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) támogatására indított 50 milliárd forint keretösszegű konstrukcióra, az első kifizetésekre már június első felében sor kerülhet.

A programot az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára jelentette be csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

György László kifejtette: arra számítanak, hogy a program révén 60 ezer magyar munkahelyét tudják megerősíteni és megőrizni.A konstrukció egyebek mellett abban tér el a többitől, hogy az egész országban elérhető, mindenhol 70 százalékos támogatásintenzizással – 100 forintnyi beruházásból 70 forintot magára vállal az állam -, és nagyon széles körben felhasználható.

Lényegében az az egyetlen kritérium, hogy meg kell tartani az áprilisi foglalkoztatotti létszám 90 százalékát – emelte ki az államtitkár.A konstrukció sajátossága, hogy visszatérítendő forrásként jelenik meg a vállalkozásoknál, és ha teljesítik a foglalkoztatási kritériumot és más feltételeket, vissza nem térítendő támogatássá válik. Azért is jó ez a konstrukció, mert így előre oda tudják adni a vállalkozásoknak a pénzt – tette hozzá.

Például, egy 249 fős vállalkozás 153,5 millió forint támogatáshoz juthat ebben a konstrukcióban. Az államtitkár szerint az első támogatási szerződéseket két héten belül meg tudják kötni.

Forrás: novekedes.hu