Márton napján a Zalaszentmártoni Nagy Harang szól majd a Kossuth Rádióban

Zalaszentmárton - Templom. - A kép forrása. termalonline.hu

Vasárnap, Márton napján a Zalaszentmártoni nagy harang hangja szól majd a Kossuth rádió déli harangszó című műsorában, a nándorfehérvári diadal emlékére.

A kép forrása: pixabay.com

A harang – felirata szerint – 1926-ban készült el, Seltenhofer Frigyes fiai soproni harangöntő gyárában. Felirata a falu középkori templomának védőszentjéhez szól: Szent Márton püspök könyörögj érettünk! Dancs Szilveszter Zoltán polgármester közlése szerint Zalaszentmárton arról is nevezetes, hogy a falu az európai Szent Márton Kulturális Útvonal egyik állomása, zarándokhely. A templomban a nagy harang mellett egy kisebb is van – ma már mindkettő elektromos vezérlésű. Naponta többször megszólalnak, a festői völgyben lévő kis falu maroknyi lakosságának boldogulásáért. (Forrás: zaol.hu/Keszey Ágnes)

Dobri Lajos, a Kisgazda Polgári Egyesület Zala Megyei Szervezetének az elnöke, versenyló-tenyésztő szakember,  a Kanizsa Lovasklub elnöke a kedvenc lovával. – A kép forrása: zaol.hu/kpe.hu

Dobri Lajos, a Kisgazda Polgári Egyesület Zala Megyei Szervezetének az elnöke: mi, zalai Polgári Kisgazdák büszkék vagyunk a hagyományainkra, történelmünkre, kultúránkra és festői tájainkra. Örömmel halljuk, hogy Szent Márton napján, délben a Kossuth Rádió hullámhosszán is hallható lesz a Zalaszentmártoni Nagy Harang. (KPE)